خلاصه جلسات کانون سردفتران و دفتریاران تهران در مورخه ۱۴۰۰/۴/۶
با ذکر این نکته که این مطالب صرفا اجماع نظرات حاضرین در جلسه بوده و لزوما لازم الاتباع نمیباشد :
۱- ترهین مال مشاع امکانپذیر است؟ بلااشکال است و در زمان صدور اجراییه هم وقتی بپذیریم که ترهین آن موردی ندارد پس صدور اجراییه هم مشکلی نخواهد داشت .
۲- در وکالت فروش ملک، اشاره به انباری و پارکینگ نشده ، امکان انتقال آپارتمان با انباری و پارکینگ است؟ در وکالت باید تفسیرمضیق نمود ، اگر مورد وکالت ششدانگ آپارتمان قید شده ؛ ممکن است شامل پارکینگ یا انباری نباشد ( درحال حاضر قیمت پارکینگ به تنهایی مبلغ قابل توجهی است) مگر از عبارات و شواهد بتوان چنین استنباط نمود ولی اگر قید شده ششدانگ پلاک ثبتی ... مورد وکالت شامل انباری و پارکینگ هم می باشد .
۳-با عنایت به آیین نامه جدید، موضوع دفتر رسید موضوعیت دارد؟ مبنای دفتر رسید، ماده ۲۰ آیین نامه مصوب ۱۳۱۷ بوده که با تصویب آیین نامه جدید، آیین نامه های قبلی منسوخ شده و عملا دفتر رسید موضوعیت ندارد ،ولی احتیاطا رسید اخذ شود که بعدها ارباب رجوع مدعی دفتر درعدم تحویل مدارک نشود.
۴- در خصوص قید عبارت " ازمفاد سند مطلع شدم" توسط ارباب رجوع درذیل سند ، از آنجا که سند به معنای عام و شامل تمام صفحات است قید این جمله در هرصفحه ای که باشد بلااشکال است ؛ شماره صفحه موضوعیت ندارد و طریقیت دارد . ترجیحا در صفحه آخر این عبارت قید شود ، البته پیشنهاد کمیسیون وحدت رویه به سازمان قید این جمله درانتهای متون حقوقی و بصورت چاپی ست و منتظر نظر سازمان هستیم .
۵- جمله مذکور ذیل فک و فسخ ، تا اطلاع ثانوی و صدور رای وحدت رویه ، احتیاطا اخذ شود هرچند فک و فسخ ، سند به معنای اخص کلمه نیستند .
۶- در خصوص صدور گواهی عدم حضور ، کماکان مثل قبل اختیاری ست .آنچه از آیین نامه اخیرالتصویب برمی آید ثبتِ مراتبِ حضور شخص دردفتراندیکاتور و درمورد اسناد بیع ، صلح و اجاره است . صِرف داشتن مبایعه نامه و درخواستِ فرد نیز کفایت دارد و وارد جزییات امرنشویم .تشخیص صحت موارد با دادگاه است .
۷- درمورد ضبط صدا و تصویر هم اولا هنوز مهلت قانونی اجرای این امر فرانرسیده ثانیا از جمله مواردی که سازمان پذیرفته نیاز به اصلاح و جرح و تعدیل دارد این مورد است پس باید منتظر نظر سازمان ماند .