کد ۷۰۷ - انتقال اموال منقول اتباع بیگانه مستلزم ثبت
کد ۷۰۷ - انتقال اموال منقول اتباع بیگانه مستلزم ثبت
کد ۷۰۷ ـ طبق تصمیم متخذه در کمیته دائمی اتباع بیگانه موضوع آئین نامه اجرائی شماره ۵۸۸۵۸ تا ۲۳۵۳۸ هـ - ۷۹/۱۲/۲۲ ماده ۱۸۰ قانون برنامه سوم توسعه کشوردر مورد انتقال اموال منقول مستلزم ثبت اتباع بیگانه اینک تصویر نامه شماره ۱۴/۴۰۵۷ - ۸۳/۳/۲۳ اداره کل امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور و تصویر صورتجلسات شمارههای ۳ - ۸۳/۲/۲۹ و ۲۸ - ۸۳/۳/۱۹ کمیته فوق الاشعار جهت اطلاع و اقدام لازم و ابلاغ به واحدهای ثبتی و دفاتر اسناد رسمی تابعه به پیوست ارسال میگردد.
محمد علی یادگاری مدیر کل امور اسناد و سردفتران سازمان ثبت
(بخشنامه شماره ۳۴/۷۱۳ مورخ ۱۳۸۴/۱/۲۱)
(الف) ماده ۱۸۰ قانون برنامه سوم..... - به منظور ایجاد تمرکز در سیاستگذاری امور اتباع خارجی آواره پناهنده مهاجر و اتباع خارجی دارای گذرنامه در زمینه ورود اسکان ،اخراج ،اشتغال آموزش بهداشت و درمان و روابط بین الملل شورای هماهنگی اجرائی اتباع بیگانه به ریاست وزیر کشور و عضویت وزیران آموزش و پرورش اطلاعات امور خارجه کار و امور اجتماعی بهداشت، درمان و آموزش پزشکی رئیس سازمان برنامه و بودجه دبیر شورای عالی امنیت ملی فرمانده نیروی انتظامی و رئیس جمعیت هلال احمر تشکیل میگردد تصمیمات شورای مذکور پس از تأیید هیأت وزیران قابل اجراء خواهد بود.
آیین نامه اجرای این ماده به پیشنهاد مشترک وزارتخانههای کار و امور اجتماعی کشور و اطلاعات به تصویب هیأت وزیران خواهد رسید.
(ب) آئین نامه اجرائی ماده ۱۸۰ تنفیذی قانون برنامه سوم توسعه موضوع ماده ۱۲۹ قانون برنامه چهارم توسعه مصوب جلسه مورخ ۱۴ اردیبهشت ۱۳۸۴ هیأت وزیران
ماده ۱ - مقصود از اتباع خارجی موضوع ماده (۱۸۰) تنفیذی قانون برنامه سوم توسعه اقتصادی اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران موضوع ماده ۱۲۹ قانون برنامه چهارم توسعه اقتصادی اجتماعی و فرهنگی که از این پس - قانون - نامیده میشود افرادی هستند دارنده گذرنامه پناهنده ،مهاجر آواره که تابعیت کشور جمهوری اسلامی ایران را ندارند و تحت عناوین زیر متقاضی ورود به
الف - پناهنده به شخصی اطلاق میگردد که به علت ترس موجه از اینکه به دلایل مربوط به نژاد یا مذهب ملیت یا عضویت در بعضی گروههای اجتماعی یا داشتن عقاید سیاسی تحت شکنجه قرار گیرد. در خارج از کشور محل سکونت عادی خود به سر میبرد و نمیتواند و یا به علت ترس مذکور نمیخواهد خود را تحت حمایت آن کشور قرار دهد.
ب - آواره فردی است که به دلیل وقوع جنگ داخلی یا بین المللی بدون تشریفات قانونی کشور متبوع خود را ترک و یا وادار به ترک آن گردد اما نمیتواند برابر کنوانسیون ۱۹۵۱ و پروتکل ۱۹۶۷ ژنو و ملحقات آن بیم موجه از اذیت و آزار را به اثبات برساند.
ج - مهاجر فردی است که متقاضی اقامت در جمهوری اسلامی ایران باشد و درخواست وی مورد قبول جمهوری اسلامی ایران قرار گرفته باشد د - دارنده گذرنامه فردی است که در چهارچوب قوانین و مقررات داخلی و بین المللی و با اجازه مخصوص وارد کشور میشود.
ماده ۲ - شورای هماهنگی اجرائی اتباع بیگانه که از این پس در این آیین نامه شورا نامیده میشود - به ریاست وزیر کشور و با حضور سایر اعضاء حداقل هر سه ماه یک بار در محل وزارت کشور تشکیل میگردد.
تبصره ۱ - جلسات شورا با دعوت رئیس شورا و در صورت نیاز به جلسات فوق العاده با درخواست یکی از اعضاء و موافقت رئیس شورا تشکیل میشود.
تبصره ۲ - جلسات شورا با حضور حداقل اعضاء رسمیت یافته و تصمیمات آن باید به تصویب حداقل ۵ نفر از اعضای حاضر در جلسه برسد.
تبصره ۳ – شورا در صورت لزوم و حسب مورد برای کسب اطلاعات و بررسی و تبادل نظر از نمایندگان سازمانهای دیگر بدون حق رأی دعوت به عمل میآورد. تبصره ۴ - دبیرخانه شورا در وزارت کشور تشکیل و دستور جلسات این شورا توسط دبیر آن تهیه و ارایه میشود.
تبصره ۵ - دبیر شورا به مدت دو سال توسط رییس شورا منصوب میشود.
ماده ۳ - منظور از ایجاد تمرکز در سیاستگذاری امور اتباع بیگانه تعیین سیاستهای اجرایی حاکم بر امور اتباع بیگانه تهیه و تصویب طرحها و برنامه ها پیشنهاد بودجه مورد نیاز طرحها نظارت بر حسن اجرای سیاستهای مصوب شورا و ایجاد وحدت نظر و رویه در تمشیت کلیه امور مدیریت اتباع بیگانه است.
تبصره ۱ - آیین نامه نظارت بر حسن اجرای مصوبات شورا توسط شورا تهیه و پس از تصویب هیأت وزیران به مرحله اجرا در میآید.
تبصره ۲ - کلیه سازمانهای ذی ربط که به نحوی از انحاء با امور اتباع خارجی مرتبط میباشند باید پیشنهادهای خود را قبل از طرح در شورای امنیت کشور هیأت وزیران و شورای عالی امنیت ملی در شورا مطرح نمایند و در خصوص نیروهای نظامی هرگونه هماهنگی و همکاری بین شورا و ستاد کل نیروهای مسلح بر اساس آیین نامه ای خواهد بود که به پیشنهاد دو مرجع یاد شده به تصویب فرماندهی معظم کل قوا میرسد.
تبصره ۳ - کلیه دستگاههای موضوع ماده (۱۸۰) قانون و همچنین سایر دستگاههای مرتبط با اتباع بیگانه موظفند گزارش عملکرد خود را در ارتباط با مصوبات شورا به شورای مذکور ارایه نمایند. ماده ۴ - به منظور پیشنهاد طرحهای اجرایی و دستورالعملهای لازم و انجام مطالعات و برنامه ریزیهای متناسب با قوانین و مقررات و خط مشی دولت جمهوری اسلامی ایران و ایجاد هماهنگی اجرایی در بین سازمانهای عمل کننده کارگروه کمیته دایمی اتباع بیگانه به ریاست و تحت نظر دبیر شورا در وزارت کشور و با شرکت مدیران کل یا مدیر مربوط در وزارتخانه ها و نهادهای عضو با معرفی بالاترین مقام اجرایی هر هر پانزده روز یک بار تشکیل میگردد.
تبصره ۱ - جلسات کارگروه کمیته دایمی اتباع بیگانه با حضور اکثریت نسبی اعضای اصلی رسمیت یافته و تصمیمات آن باید به تصویب حداقل ۵ نفر از اعضای شرکت کننده برسد.
تبصره ۲- کارگروههای کمیتههای فرعی اتباع بیگانه در استانها در صورت لزوم و پس از تصویب شورا با حضور مدیران استانی وزارتخانه ها و نهادهای عضو به ریاست استاندار به منظور اجرای مصوبات شورا تشکیل می گردد.
تبصره ۳ - کارگروه (کمیته )دایمی اتباع بیگانه بر حسب نیاز کمیسیونهای تخصصی و کارشناسی موضوعات اتباع بیگانه را با مسؤولیت یکی از اعضای کارگروه کمیته تشکیل میدهد.
تبصره 4-تعداد اعضاء و نحوه تشکیل جلسات کمیسیونهای تخصصی توسط کارگروه (کمیته) دایمی اتباع بیگانه تعیین و مشخص خواهد شد.
ماده ۵ - حدود اختیارات کارگروه کمیته دایمی اتباع بیگانه دبیرخانه ، کارگروههای کمیتههای فرعی ،استانها کمیسیونهای تخصصی و نحوه طرح مباحث در جلسات کارگروه کمیته دایمی و پیگیری و نظارت بر امور محول شده بر اساس دستورالعملی خواهد بود که با رعایت این آیین نامه در اولین جلسه کارگروه (کمیته دایمی تدوین و به تصویب شورا میرسد.
ماده ۶ - کلیه اختیارات کارگروه کمیته) دایمی پناهندگان موضوع آیین نامه اجرایی پناهندگان. مصوب ۱۳۴۲/۹/۲۵ - در طول برنامه سوم به کارگروه کمیته دایمی اتباع بیگانه موضوع این آیین نامه محول می شود.
ماده ۷ - سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور در قالب طرحهای مصوب شورا اعتبارات لازم در طول برنامه چهارم را ذیل ردیف دستگاههای اجرایی ذی ربط در لوایح بودجه سنواتی پیش بینی میکند.
ماده ۸ - اختیار هیأت وزیران - موضوع قسمت اخیر ماده یاد شده در اجرای اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران تا پایان برنامه چهارم توسعه اقتصادی اجتماعی وفرهنگی جمهوری اسلامی ایران به اکثریت وزرای عضو شورا واگذار میشود و مصوبات آن با رعایت ماده (۱۹) آیین نامه داخلی هیأت دولت قابل ابلاغ است.
(الف) نامه شماره ۱۴/۴۰۵۷ مورخ ۸۳/۳/۲۳ مشاور وزیر و مدیر کل امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت کشور به دفاتر امور اتباع و مهاجرین خارجی استانداریهای سراسر کشور - رونوشت به ۱ معاونت راهور ناجا - اداره کل فنی مهندسی ترافیک عطف به نامه شماره ۳۱۴۹ - ۴۲ - ۱۲۰۸ - ۱۳/۴ مورخ ۱۸۳/۳/۱۹ جهت اطلاع -۲ جناب آقای یادگاری مدیر کل محترم امور اسناد و سردفتران سازمان ثبت اسناد و املاک کشور
سلام علیکم
با توجه به مصوبه جلسه شماره ۲۸ مورخ ۸۳/۳/۱۹ کمیته دائمی اتباع بیگانه در خصوص نقل و انتقال اموال منقول مستلزم ثبت آن دسته از اتباع خارجی دارنده کارت هویت و یا برگ تردد خروجی مدت دار مقرر گردیده اتباع خارجی مذکور با در دست داشتن معرفی نامه آن دفتر مشروط بر انجام تسویه حساب و صدور برگه خروجی به مقصد افغانستان یا کشور ثالث نسبت به تنظیم سند انتقال صرفاً به اتباع ایرانی در دفاتر اسناد رسمی اقدام نمایند.
احمد حسینی
مشاور وزیر و مدیر کل امور اتباع و مهاجرین خارجی
(ب) صورتجلسه شماره ۳ مورخ ۸۳/۲/۲۹ مصوبه کار گروه دائمی اتباع بیگانه کمیسیون تخصصی
شماره (۳)
مصوبه
دستور جلسه
بررسی اعتبار کارت هویت ویژه اتباع خارجی برای استملاک اموال منقول مستلزم ثبت موضوع اعتبار کارت هویت ویژه اتباع خارجی به تملک اموال منقول مستلزم ثبت مورد بررسی قرار گرفت و در مجموع به دو حوزه :الف تعیین وضعیت در خصوص اموالی که قبلاً با مدارک سابق تملک شده است ب نحوه) چگونگی تملک اموال منقول مستلزم ثبت توسط کارتهای هویت ویژه اتباع خارجی تقسیم شد. جلسه در مورد بند الف با توجه به قاعده حقوقی که تأثیر تأسیس قانون و مقررات را به بعد از تصویب محدود نموده است به اتفاق آراء تصویب نمودند فروش با انتقال به اتباع ایرانی آن دسته از اموال منقول مستلزم ثبت که قبلاً توسط اتباع خارجی موصوف تملک شده را توسط کارتهای هویت اتباع خارجی یا برگه تردد خروجی مدت دار اتباع خارجی یا معرفی نامه دفاتر امور اتباع و مهاجرین خارجی به اتباع ایرانی قابل واگذار باشد و ادارات ثبت و سایر ادارات ذیربط مبادرت به ثبت مورد معامله نمایند دفاتر امور اتباع و مهاجرین خارجی مجوز مذکور را مشروط به بازگشت یا خروج نامبرده صادر خواهند نمود.
(پ) صورتجلسه شماره ۲۸ مورخ ۸۳/۳/۱۹ کمیته دائمی اتباع بیگانه شورای هماهنگی اجرائی اتباع بیگانه
مصوبه
مصوبه ۵ - موضوع شمولیت اتباع خارجی دارنده مدارک معتبر در واگذاری اموال منقول مستلزم ثبت پیشنهادی جلسه مورخ ۸۳/۲/۲۹ کمیسیون تخصصی شماره ۳ مطرح و حسب مندرجات مفاد پیشنهادی به منظور تسهیل در امر بازگشت مورد موافقت قرار گرفت.